Sparta Rotterdam – FC Utrecht

Vers bloed op t Kasteel
Sparta haalde in de winterstop Younes Namil en de van Utrecht overgekomen Dalmau. Beide directe versterkingen, dit bleek ook uit het feit dat beide spelers vorige week gelijk in de basis mochten beginnen. Dalmau zal ongetwijfeld uiterst gemotiveerd zijn tegen zijn oude club, en misschien nog wel meer ten opzichte van zijn oud trainer René Hake die hem weinig kansen gunde in zijn periode bij Utrecht.
Hoe dan ook: vers bloed is (op korte termijn) altijd positief.

Geen vastigheid bij Utrecht
FC Utrecht speelt vrijwel geen wedstrijd met dezelfde 11 namen. Achterin wordt iedereen gewisseld; Janssen, vd Maarel, ter Avest en Warmerdam, iedereen is er minimaal één keer uitgehaald, vaak voor een korte periode. Op het middenveld lijkt Maher wel zeker van zijn plek en Timber speelt vaak, maar verder is het continu rouleren. Alleen voorin staat Douvikas in de spits die 12 competitiewedstrijden op rij niet scoort, maar die mag steevast beginnen. Kortom weinig structuur, vastigheid en amper scorend vermogen.
Zelfs tegen Ajax was er geen beleving te zien. Dit verklaart ook waarom Utrecht slechts 1x won in de afgelopen 9 wedstrijden. Dit was nota bene in de 92e min door een eigen goal van Heracles.