Southampton – Brentford

The Saints spelen al een paar weken erg sterk, door punten te pakken tegen lastige ploegen als Crystal Palace en vooral Tottenham, maar ook door West Ham te verslaan in een kleurrijke 2-3 wedstrijd. Een stijging van 5 punten heeft de ploeg op relatief veilige grond gezet op de ranglijst en nu zijn er niet al te veel overwinningen meer nodig voor de wit-roden om te streven naar iets anders dan de onderste slag in de aanloop naar de laatste fase van het jaar.

Thuis tegen Brentford moeten de kansen op drie punten goed zijn.

Southampton

De meeste dingen wijzen op een goede ploeg als het gaat om de startopstelling van de Saints vanavond. Het grote vertrek dat bevestigd is, is Livramento, die dit jaar uitmuntend is geweest, maar hij mist nu al een paar wedstrijden en Southampton heeft laten zien dat ze het ook zonder de jongeling kunnen oplossen. Voor de rest lijken zowel Broja als Armstrong klaar om te spelen en vormen ze eigenlijk een heel aardig duo, zelfs op Premier League-niveau.

Last but not least hebben ze hun eigen legende Ward-Prowse die overal op het veld lijkt te kunnen spelen. Hij is in de loop van het jaar overal waar het nodig was heen en weer geschoven en heeft toch bijna elke keer goed gepresteerd en bovendien heeft hij veel gescoord, zowel in het doelpunten- als in assists. Ward-Prowse zou voor de Saints moeilijk te houden moeten zijn als hij zo goed blijft produceren als hij nu al 2 seizoenen doet.

Brentford

We zijn lang van mening geweest dat de fantastische start van Brentford een beetje overdreven was en dat de reactie wel zou komen. Dat doet het bijna altijd. Deze kwam en goed ook. Met slechts 1 overwinning in de laatste 5, was het een verlossende overwinning die ze de laatste keer tegen Villa behaalden ondanks een 0-1 achterstand. Het moet wel gezegd worden dat het bij Brentford die wedstrijd ongelooflijk goed liep en twee doelpunten behaalde met een ‘expected goals’ statistiek van slechts 0,6.

Brentford is kleinzielig en biedt tegen de meeste ploegen grote tegenstand, maar over een heel seizoen bekeken is de ploeg toch uiteindelijk erg mager. Onyeka is nu naar de Africa Cup en de zeer belangrijke eerste doelman Raya ontbreekt nog.

Wedtips Southampton – Brentford

We hebben er lang over nagedacht waarom Southampton zo hoog staat in eigen huis tegen Brentford en kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat het een onderschatting van de Saints is die eraan ten grondslag moet liggen. Tot 2.20 is te hoog in ons boek en zou een paar punten moeten zakken naar de avond toe.

Ward-Prowse, Broja, Armstrong zouden thuis in het St Mary’s Stadium een te groot aantal moeten wegen en zeker toen de Saints tegen het einde nog een tandje bijzetten. Hier hebben we een nieuwkomer die een beetje is afgegleden na een zonnige start tegen een stabiel Premier League team dat op weg is naar betere tijden. Ons beeld is duidelijk: waarde op Saints!