S. Tsitsipas – A. Zverev

De kraker van het weekend!

Titelverdediger Stefanos speelt voor de 10e keer tegen de nummer drie van de wereld Alexander Zverev. Beide wedstrijden op gravel gewonnen al hoewel hij vorig jaar in de halve finale van Roland Garros vijf sets nodig had. Beide hadden mentale breakdowns in hun kwartfinale wedstrijden, waarin Zverev op belangrijke moment zijn beruchte dubbele fouten sloeg en Tsitsipas bijna de wedstrijd compleet uit handen gaf na in de tweede set te serveren voor de wedstrijd.

Tsitsipas is nog net iets beter dan Sinner op een aantal belangrijke vlakken, en dat voornamelijk op het vlak dat hij meer kan leunen op zijn service en meer naar voren komt om punten af te maken. Je zag dat Sinner vooral op eigen service games erg snel in neutrale rally’s zat en Zverev en meer doorheen kon fietsen en de druk kon blijven houden op Sinner.

Sinner bleef vooral beuken vanuit het achterveld wat automatisch gepaard gaat met meer fouten op de ondergrond met de onvoorspelbare stuit. @1,93 neem ik duidelijk Tsitsipas als favoriet voor deze wedstrijd en de h2h is ook 6-3.

Zverev zal proberen net zoals tegen Sinner de rally’s backhand tegen backhand te houden, waar Tsitsipas bij elk gaatje dat hij krijgt erom heen zal gaan lopen om zo snel mogelijk uit die rally te komen. De vermoeidheid in de benen zal een belangrijke factor zijn, hoe explosief kan Tsitsipas blijven om eromheen te blijven? Lukt dat, dan verwacht ik een overwinning in een spannende twee setter.