R. Nadal – N. Kyrgios

De eerste echte kraker (niet op papier tegen een wildcard)! Head 2 head op hardcourt staat het 2-2. Een gemotiveerde Kyrgios kan iedereen verslaan op hardcourt en deze odds van 3,15 zijn te goed om te laten liggen. Nadal speelt zijn slechtste toernooi tot nu toe dit seizoen en op pure vechtlust sleept hij zich zoals zo vaak erdoorheen. Ondanks een streak van 18 overwinningen oogt hij alles behalve onverslaanbaar.

In de wedstrijd met Opelka had hij zulke slordige momenten die je van Nadal zelden ziet. In de tweede set had hij duidelijk weer last van zijn voet waarmee hij vorig jaar zolang uit de roulatie was.

Nick kreeg een walkover tegen een grieperige Sinner, waardoor hij fitter is dan normaal gesproken in dit stadium van een toernooi. Hij is altijd tot op het bot gemotiveerd tegen grote namen en maakte het Medvedev onzettend moeilijk in Melbourne. In een best of 3 format zal hij het op fitheid niet afleggen en met zijn serve als grote wapen zal Nadal de kleine kansjes die hij per set krijgt moeten benutten.

Kyrgios staat natuurlijk wel bekend om zijn lage mentale weerbaarheid, maar zijn nieuwe vriendin lijkt tot nu toe een positief effect op hem te hebben, wat hem ook al de Australian Open in de dubbel opleverde.

De naam wildcard is bedacht voor Nick en 3.15 is in deze close matchup veel te veel.