Portugal – Turkije

De Portugezen staan voetballend natuurlijk nog altijd hoger aangeschreven dan de Turken, echter heb ik enkele aanwijzingen gevonden waarom ik toch neig naar een verrassing in deze wedstrijd. Wanneer je kijkt plaatsing voor het EK en WK afgelopen keren dan ging dat nooit heel gemakkelijk ondanks de grote namen die het Portugeze elftal herbergt. Eerder eindigden ze bijvoorbeeld onder Oekraine in de poule en nu wisten ze de wedstrijd waar het om ging voor WK plaatsing tegen de Serven niet te winnen, sterker nog: werd 1-2 verloren waardoor ze wederom 2e eindigden.
Bekende namen als Pepe en Ronaldo hebben inmiddels de leeftijd ver in de 30 bereikt en hebben hun beste periode gehad. Cancelo, door van Basten genoemd als beste rechtsback ter wereld, is er net als basisspeler Sanchez er niet bij door een schorsing, verder missen ze Pepe (ziekte) en ook Nevez en Lopes hebben blessures.
Wat betreft Turkije; ze hadden geen geweldig EK achter de rug en tegen Nederland ging het nog hard onderuit met 6-1 maar verder waren de resultaten prima en toen er uit gewonnen moest worden bij Montenegro om een play off wedstrijd af te dwingen gebeurde dat ook. Ik denk dan ook gezien het verleden dat Turkije net wat extra kan brengen als het echt moet en Portugal heeft zich al enkele keren nipt gekwalificeerd en mede door blessures en dus ouder wordende sterren denk ik dat het dit keer mis gaat voor ze.