Newcastle United – Aston Villa

De Sjeiks van The Magpies oftewel Newcastle United hebben alvast iets van hun geld laten rollen in de korte winterstop door nieuwe backs aan te schaffen waaronder Trippier die overkwam vanuit Atlético Madrid maar ook aanvaller genaamd: Chris Wood, die overkwam van Burnley. Het elftal oogt dan ook een stuk frisser en door 2 zeges op rij staan ze nu ook boven de rode streep. Dit gegeven in combinatie met de nieuwe spelers zorgen ook weer voor enthousiaste supporters wat verder kan zorgen voor een positief sneeuwbaleffect.
Aston Villa staat qua ranking een beetje in niemandsland wat betreft prijzen en/of degradatiezorgen, niet altijd een nadeel maar een extra prikkel is het ook niet voor de ploeg.
Opvallend verder is dat beide ploegen hun laatste wedstrijd tegen Everton speelden en ook wonnen. Niet echt een verschil zou je denken!? Echter als je verder kijkt of zoals gast van de stream Co dubbel zou zeggen ‘als je goed kijkt dan zie je meer’ dan zie je dat Newcastle 20 doelpogingen wist te creëren en Villa slechts 8. In de gehele kansenverhouding had Newcastle bijna 2x zoveel kansen als hun tegenstander waar Aston Villa er juist 2x zoveel tegen kreeg van Everton. Leuk weetje toch als je voor de mooie quotering van Newcastle gaat!