Marin Cilic – Felix Auger-Aliassime

De ervaren rot tegen één van de grote talenten waarvan verwacht wordt dat ze de volgende generatie gaan dragen. Ook wel de mentaal manke tegen de mentaal blinde. Marin Cilic heeft altijd de vuurkracht gehad om zich te meten met de grote drie, maar sporadisch heeft hij weten te winnen omdat hij toch vaak onder druk lijkt te bezwijken. Hetzelfde geldt voor Felix die er een bijzonder record op na houdt met al zijn 8 verloren ATP finales in straight sets.

Op dit podium waar het echte grote mannenwerk plaatsvindt, heeft Cilic veel meer ervaring en heeft hij Rublev van de baan geblazen op een setje na waar het weer begon te spoken. De h2h leidt Cilic met 3-0 maar Felix zal elk jaar alleen maar beter worden in tegenstelling tot de 33jarige Cilic.

Beide spelers hebben een sterke serve en verwacht daarom ook lange sets met veel billenknijpen voor beide spelers. Als Cilic zo speelt als tegen Rublev dan kan zelfs een tweede racket FFA niet redden.

Deze wedstrijd zal om de mentale details gaan, wie zijn hoofd koeler dan de ander, en dan ga ik voor ervaring van Cilic die al een GS gewonnen heeft, en waarschijnlijk voor 1 van zijn allerlaatste kansen gaat om 2e Grand Slam toe te voegen. Deze wedstrijd zal erom spannen maar 2.20 voor Marin na de masterclass tegen Rublev ga ik zeker nemen. Zeker op het snelle hardcourt in Melbourne!

De man is op een missie!