Manchester United – Atletico Madrid

Manchester United is natuurlijk een hele grote naam in de voetbalwereld en velen zien in deze club dan ook nog steeds als de grootste club ter wereld na Real Madrid. Echter loopt het voetbal daar ver bij achter en ook de prijzenkast wordt tegenwoordig nauwelijks uitgebreid. Als we kijken naar de statistieken en feiten van dit seizoen dan zien we op dit moment een 5e plek in de competitie en een doelsaldo van +8 voor Man United, dit is van alle 12 overgebleven CL-ploegen na Lille (+2) het slechtste doelsaldo.

Verder hebben ze in de competitie 40 goals al tegen gehad en hiermee staan ze dan ook onderaan in het klassement van alle overgebleven CL-ploegen. Degene die vaker mijn tips lezen weten waarom ik dit benoem; in de topwedstrijden is de sterkte van de verdediging van bovengemiddeld belang. Dit is dan ook de hoofdreden dat ik denk dat de Madrilenen het klusje gaan klaren in Engeland.

Secundaire argumenten zijn de ervaring van zowel spelers als de coach, Diego Simeone, van Atlético. Zij hebben daar iets meer bagage in dan de Red Devils, ondanks hun grote naam. Dat Ronaldo in vorm is met 3 goals tegen de Spurs is goed voor United, maar niet voldoende op Old Trafford.