Juventus – Napoli

Tegenpolen
Natuurlijk is dit ook al bij de supporters van beide clubs, waar ze bij de Oude Dame stiekem verheven voelen ten opzichte van de Napolitanen.
Dit zegt natuurlijk nog niks over het hedendaagse resultaat, echter zijn ze dit seizoen ook tegenpolen van elkaar qua resultaat. Zo begon Juventus zeer moeizaam met 5 punten uit 5 waar Napoli een vliegende start had met 15 uit 5. Echter heeft Juventus zich herpakt met een vorm van 4 winst en 1 gelijk uit de laatste 5 wedstrijden, ook nog opgemerkt dat ze daarin slechts 1 goal incasseerden.
Napoli daarentegen heeft van de laatste 5 meer verloren dan gewonnen: 3 om 2. Dit zorgt ervoor dat Juventus de CL plekken nadert en nog maar 5 punten onder Napoli staat.

Personele problemen
Napoli heeft een waslijst aan afwezigen maar misschien nog belangrijker is dat 6 spelers van die lijst de vorige wedstrijd nog wel minuten hebben gemaakt. Bij Juventus is dit alleen Arthur. Behalve dat de ploeg uit Napels veel kwaliteit inlevert is het ook wel een bekend gegeven dat veel veranderingen in het elftal vaak niet ten goede komt van het spel.
Kortom de signalen voor een overwinning wijzen duidelijk naar Juventus.