Inter – Liverpool

Inter doet bovenin mee in Italië. Sterker nog, qua puntverlies zijn ze op dit moment de nummer 1. Echter is de nummer 2 van Engeland, Liverpool, de favoriet om door te gaan over het tweeluik en zelfs in deze eerste wedstrijd om er met de winst vandoor te gaan. Inter heeft echter het thuisvoordeel en de Italianen staan er bekend om dat ze geen open huis geven of met zijn allen roekeloos naar voren gaan daar waar Liverpool duidelijk aanvallers heeft voor de counter met Salah en Mané. Ondanks dat Liverpool veel scoort is dit niet evenredig verdeeld en de 2 eerder genoemde spitsen nemen dan ook ongeveer 40% van de totale Liverpool productie voor hun rekening. In de eerste wedstrijd na de Afrika Cup wisten Salah en Mané nog niet te scoren. Oordelen we te snel of kan het zijn dat ze nog wat vermoeid zijn van de wedstrijden in dat toernooi? Wij denken in ieder geval dat Liverpool nog even de tijd nodig heeft om op volle kracht te komen. Hierdoor zullen ze tevreden zijn met een gelijkspel. Ook Inter zal, gezien hun underdogrol, tevreden zijn met een gelijkspel.
De Italiaanse toppers eindigden dit seizoen met een marginaal verschil in het voor- of nadeel van Inter. Weinig grote verschillen dus, maar ook eindigden wedstrijden tegen Juventus, Atalanta (2x), AC Milan en Napoli (afgelopen weekend) in een gelijkspel.
3,65 lijkt ons een heel aantrekkelijke quotering, omgerekend zou het meer dan 27,4% van de keren gelijk moeten worden, dat lijkt ons wel!