Heracles Almelo – Vitesse

AS Roma is voor zowel de Vitesse supporter als een Vitesse speler een van de mooiste affiches sinds tijden. Heracles Almelo is de ploeg die ze zowel na AS Roma (thuis) als voor AS Roma (uit) ontvangen, dit moet om meerdere redenen wel een negatief effect hebben op de prestaties van Vitesse tegen Heracles Almelo.

Iedere professionele voetballer zal voor de camera zeggen dat ze wedstrijd voor wedstrijd leven, maar het is toch wel menseigen om iets meer focus en concentratie te hebben voor een grote Europese wedstrijd dan ‘gewoon’ een eredivisiewedstrijd. Komt ook nog bij dat in de competitie niet zo heel veel eer meer te behalen valt, want plek 4 t/m 7 geeft recht op de play offs en dat lijkt nu al niet meer mis te kunnen gaan met 7 punten voorsprong. Verder zou enige vermoeidheid ook nog een kleine rol kunnen spelen na de wedstrijd van donderdagavond (10 maart) tegen Roma.

Wat betreft Heracles moet er vermeld worden dat ze hun spits Sierhuis zijn kwijtgeraakt de rest van het seizoen aan een zware knieblessure en verder bezetten ze een nette 12e plek in de Eredivisie en wisselen ze winst en verlies afgelopen weken met elkaar af.