Heracles Almelo – FC Utrecht

Het hele seizoen werd FC Utrecht, achteraf gezien, te hoog ingeschat door verschillende bookmakers als je kijkt naar de eerder gegeven quoteringen. De quoteringen zijn voor een behoorlijk deel gebaseerd op de sterkte van de selectie, dus dat gedeelte zou in orde moeten zijn echter kwam het er vaak niet uit in de eerste seizoenshelft. Een van de redenen was het beperkte scorende vermogen, zo was Bart Ramselaar topscorer van de ploeg met 6 goals (in slechts 3 wedstrijden) en als het niet lukte om kansen te creëren dan hadden ze weinig achter de hand, want spitsen Dalmau en Douvikas waren vergelijkbare types. Aankoop Henk Veerman lijkt dat gat perfect op te vullen, Douvikas scoorde zowaar 2x waar hij eerder 13 wedstrijden voor nodig had en Henk Veerman deed zelf ook nog een duit in ’t zakje. Een zwaluw maakt misschien nog geen zomer, maar bekend is wel dat Utrecht te weinig leiders in het veld heeft die soms anderen zouden moeten corrigeren en van Henk Veerman is wel bekend dat hij zijn mond open trekt.
Heracles lijkt langzaam aan het negatieve Vloet-verhaal achter zich te laten, maar dit is voorlopig nog niet terug te zien in de resultaten.
Het lijkt ons dat Utrecht deze positieve flow die uit bij Sparta is ingezet nog even doortrekt en gezien de prestaties van zowel Douvikas als Henk Veerman lijkt het niet ondenkbaar dat trainer Ten Hake kiest voor een aanvallende opstelling met beide spitsen, hierdoor kiezen we niet voor winst maar handicap -1 om de quotering nog wat op te leuken.