Gael Monfils – Aleksandr Bublik

Een interessante matchup tussen twee kleurrijke spelers die beide wel houden van showboaten. Beide spelers maakten een solide indruk in de eerste ronde. De banen zijn trager dan vorig jaar toen een aantal spelers ook aangaven dat het net spelen op ijs was. Dit is niet in het voordeel van Bublik vanwege zijn snoeiharde serve en aangezien Monfils wellicht de allersnelste speler is van de Tour en dus heel veel ballen haalt. Bublik staat niet bekend om zijn geduld en zal punten graag kort willen houden. De h2h is 1-0 voor Bublik, notabene op het trage gravel van Roland Garros wat als verrassend beschouwd mag worden. Het geeft aan wat voor touch Aleksandr heeft. Ik verwacht juist op hardcourt dat hij meer kans gaat hebben.

Het mentale aspect van Bublik is altijd een vraagteken maar dat geldt ook voor Monfils die met zijn atletisch vermogen en touch zijn hele carriere eigenlijk onder zijn piek presteert. Monfils is hoger gerankt, heeft meer liefde voor het spel dan Bublik, maar Bublik is altijd een gevaarlijke outsider en de quotering van 5.10 zie ik als enorme value.

Ik denk dat Bublik graag tegen een mede entertainer speelt en dat het beste in hem naar boven haalt en is hij door de bookies veel te laag ingeschat voor deze matchup.