De Graafschap – Jong AZ

Iedere week probeer ik ook een verrassing te vinden waar ik in geloof. Na wat speuren kwam ik terecht in de Keuken Kampioen divisie bij Jong AZ. Wat erg opvallend is bij Jong AZ is dat ze dit seizoen een vliegende start hadden, maar na de winterstop heel weinig punten haalden.
Dit is des te opvallender omdat ‘Jong’ teams normaal gesproken beter presteren in het 2e deel van het seizoen (meest waarschijnlijke oorzaak is dat veel spelers dan een half jaar ouder/volwassener zijn). Dus ben ik gaan kijken naar de meest recente resultaten, daar bleek dat ze in de laatste 4 wedstrijden een pittig programma hadden; 3 clubs uit de top 5 moesten ze tegen en verder hadden ze alleen tegen Jong Ajax duidelijk het mindere van het spel. Dit relativeert de slechte resultaten van de laatste periode en wat ook belangrijk is om mee te nemen dat het eerste elftal geen serieuze blessures kent. Dit is relevant, omdat anders de beste spelers van Jong AZ zouden kunnen doorschuiven.
Bij goede tips zoek je vaak naar ploegen die OF onderschat worden OF overschat, in dit geval hebben we de eerste categorie gevonden. De Graafschap is hierdoor iets minder relevant en dan ook wat minder belicht in deze.