Atletico Madrid – Manchester City

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het geen hele hoge quotering is voor onder 2,5 goal, echter zien we teveel aanwijzingen waarom dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren en daarom gaan we er toch voor. In de afgelopen 5 wedstrijden eindigde 4 wedstrijden van Atlético onder 2,5 goal en bij City kwam dit 3 van de 4x voor. Al met al 7 van de 10x dus.
Verder weten de meeste voetbalkenners ook wel dat Atlético beter is in het verdedigen van een voorsprong dan dat ze aanvallend iets weten te forceren bij een achterstand. In dit geval is staat de sterkste ploeg, op papier, voor doordat het de heenwedstrijd met 1 goal verschil won, omdat het slechts 1 goal betreft zal Atlético geen onnodige risico’s nemen en wellicht pas ergens in de 2e helft meer risico nemen bij de gelijke stand.
Manchester City heeft natuurlijk ook niet de behoefte om veel risico te nemen als ze virtueel voor staan. Tegen stadsgenoot Manchester United waren de ontmoetingen met Atlético ook tweemaal onder 2,5 goal. Wat betreft de spelers is een verschil zeker en dat is dat Gabriel Jesus aan de kant van City niet mee zal doen door een schorsing.