Atletico Madrid – Celta de Vigo

Real Madrid, Sevilla, Real Betis en Barcelona vormen op dit moment de top 4 van Spanje. Alleen eerstgenoemde wist thuis van Celta de Vigo te winnen met 5-2, Sevilla speelde thuis gelijk en zowel Betis als Barcelona gingen op eigen bodem dus onderuit. Dus waarom zou de nr 5 van Spanje; Atlético Madrid dit zo maar even winnen?

Komt ook nog bij dat Celta blessurevrij is op dit moment en dat is ook te zien aan het aantal steken dat ze recent laten vallen: slechts 3 goals tegen in 5 duels. Atlético stond voorheen juist bekend om zijn defensieve krachten, echter zijn Levante en Osasuna de enige 2 clubs van de laatste 8 tegenstanders die niet minimaal 2x wist te scoren tegen de Madrilenen.

Rafael van der Vaart heeft het al eens gezegd op TV: na een grote tegenstander in Europees verband is er toch altijd wat minder focus tegen een mindere tegenstander de wedstrijd erna. Manchester United is net achter de rug en we willen Celta niet tekort doen, maar over het algemeen bivakkeren ze toch aan de onderkant van de middenmoot en vallen ze dus in de andere categorie waar van der Vaart het over heeft.