Wat zijn de kansen?

Een winkans is het instrument dat de wedkantoren gebruiken om de waarschijnlijkheid van een uitkomst te berekenen. Met een eenvoudige berekening kunt u zien hoe groot de kans is dat uw team zal winnen of verliezen. Om een winkans te berekenen, berekenen de wedkantoren de meest waarschijnlijke uitkomst door middel van algoritmes en berekeningen. Bijvoorbeeld, als het team waar je op wilt wedden een gemiddelde kans heeft van 1.80 keer het geld, dan is de kans dat je wint groter dan dat het team gelijk speelt of verliest. Om deze cijfers te verkrijgen, gebruiken wij methode 1 door 1.80 (1 / 1.80), die een procentuele uitkomst genereert waarbij de overwinning in 55.5% van de gevallen moet plaatsvinden.

De odds kunnen, zoals altijd, variëren en wedkantoren kunnen enigszins van elkaar verschillen. Een truc om te weten te komen of een winkans goed of slecht is, is een vergelijking te maken tussen wedkantoren of een zogenaamde referentie bookie te gebruiken (lees meer hierover in het hoofdstuk ” Wedden termen – Wij leggen uit ” ).

Hoe worden winkansen berekend?

In Zweden gebruiken we een formaat voor winkansen dat decimale winkansen of ook wel Europese winkansen wordt genoemd. Dit betekent dat de odds waarop je wedt 1.50, 2.55, 3.50, 6.80 enzovoort zijn. Concreet betekent dit dat je je inzet vermenigvuldigt met de bovenstaande rede.

Voorbeeld:

Er wordt 100 SEK ingezet op winst van Zweden tegen Noorwegen in het voetbal tegen een kans van 2.55. Dit betekent dat u bij een eventuele overwinning SEK 255 terugkrijgt (100 x 2,55 = 255) en dus een winst van SEK 155.

In Engeland, bijvoorbeeld, bestaat er iets dat fractional odds heet. Hier gebruik je de wiskundige taal fraction waar de winkansen worden afgedrukt zoals 1/5, 7/20, 4/7 enz. Als je deze herschrijft naar decimale kansen, wordt 1/5 1.20 in decimale kansen. Een eenvoudige manier om deze berekening te begrijpen is om de getallen om te draaien. Om 1 deel te winnen, moet je 5 inzetten (1/5).

Een andere manier om odds te berekenen is in de VS waar US odds worden gevonden. Hier is alles gebaseerd op 2,00 maal het geld, waardoor de Amerikaanse odds een startpunt hebben van 100. Vervolgens meet je de odds in positieve en negatieve zin. Om 100 te winnen met een kans van 1,50 in decimale odds, komt dit overeen met -200 (om 100 te winnen moet je 200 inzetten). Als we in plaats daarvan spelen met de winkans 3.50 maal het geld (decimale vorm), komt dit overeen met 250 (nu zet je 100 in en dus plus 250 SEK).

Samenvatting

Odds zijn een hulpmiddel van de gokbedrijven om een gebeurtenis te waarderen. Odds kunnen worden gebruikt op alle soorten gebeurtenissen en/of prestaties.
De kansen kunnen verschillen tussen verschillende weddenschappen sites, dus zorg ervoor dat u de markt scant voordat u uw weddenschap plaatst.
Odds formaten over de hele wereld kunnen enigszins verschillen. Decimale winkansen, fractionele winkansen en Amerikaanse winkansen zijn er drie van. Op zoek naar goede kansen is een sleutel tot succes in sportweddenschappen. In het kort, een goede winkans is wanneer de waarschijnlijkheid van de uitkomst beter is dan de aangeboden winkans. Hieronder leggen we in meer detail uit hoe dit werkt.

Het najagen van goede winkansen is zeker niet zo eenvoudig als het klinkt. Over het algemeen zijn de wedkantoren zeer goed in het maken van een juiste analyse van een weddenschap en mocht u, tegen alle verwachtingen in, een kans vinden die er bovenuit steekt, dan kunt u er op rekenen dat het bedrijf dit zo snel mogelijk corrigeert. Een van de grootste fouten die wij als gokkers maken is op instinct af te gaan. Met vrienden naar de Champions League kijken en op een van de grote clubs spelen zonder ook maar de geringste gedachte aan het analyseren van het evenement is geen winstgevende strategie. Hetzelfde geldt wanneer je als gokker op je eigen favoriete teams wilt spelen en dus vanuit je hart begint. Dit is ook geen goede strategie en zal op de lange termijn hoogstwaarschijnlijk geen positief rendement opleveren. Wees altijd gewoon objectief in uw analyses.

Dus hoe kunnen we berekenen of een kans goed of slecht is?

De algemene vraag die men zich altijd moet stellen is; zijn de wedkantoren verkeerd in hun weddenschappen? In de meerderheid van de gevallen, zal het antwoord natuurlijk nee zijn. Zoals eerder vermeld, de weddenschappen bedrijven hebben over het algemeen volledige controle over hun beoordeling van een wedstrijd. Bijvoorbeeld, u heeft drievoudige blessures genoteerd bij leidende spelers in het team waar u mee wilt spelen, die de uitkomst kunnen beïnvloeden. De kansen lijken erg goed, maar waarschijnlijk is het bedrijf u als leek toch een stap voor geweest en heeft een correct niveau in de specifieke markt afgegeven. Er is echter ruimte voor kleine foutjes bij de bedrijven en het zijn juist deze waar wij als spelers van moeten proberen te profiteren. Een perfecte manier om op zoek te gaan naar goede kansen is het vergelijken van dezelfde weddenschappen op verschillende weddenschappen sites.

Bijvoorbeeld, je staat op het punt om Arsenal te verslaan als Watford op bezoek komt. Wedkantoor A biedt de kans van 1.85 op een overwinning voor de thuisploeg. Tegelijkertijd maak je een vergelijking tussen een dozijn verschillende weddenschappen sites en dan krijg je een gemiddelde kans van 1.95 en een maximale kans van 2.10 bij weddenschap bedrijf B. Uitgaan van een schatting van weddenschappen sites en het controleren van gemiddelde kansen is een echt goede maatstaf in het streven naar winstgevende kansen. Hetzelfde geldt als je als speler vergelijkt met een zogenaamde referentie bookie.