Wat is een uitbetaling?

Een vrij nieuw concept in de gokwereld is de Cash Out functie. Hier bieden geselecteerde gokbedrijven een functie aan waarbij je als speler voor of tijdens het spel de mogelijkheid hebt om, precies zoals het klinkt, het spel of delen van het spel stop te zetten en te laten uitbetalen.

Wanneer kan het tijd zijn om uit te cashen?

Een lastige vraag om te beantwoorden aangezien de situaties van wedstrijd tot wedstrijd of evenement tot evenement altijd verschillen. Eerlijk gezegd kan nog steeds gezegd worden dat er een reden is waarom de spelbedrijven ervoor gekozen hebben om deze methode in te voeren. Bovenal krijg je als speler zelden hetzelfde bedrag terug voordat een evenement plaatsvindt. Meestal neemt de gokmaatschappij een deel van je geld omdat zij de dienst aanbieden. Als de odds voor aanvang van de weddenschap voor jou in positieve zin worden aangepast, bestaat de kans dat er voor een minder winstgevend bedrag kan worden uitgereikt, terwijl een negatieve aanpassing in de meeste gevallen een lager bedrag betekent om voor uit te kopen.

Als je idee is dat je wilt uitcashen, zijn er veel factoren om te overwegen.

Aan de ene kant kan je analyse voor aanvang van de weddenschap volledig verkeerd blijken te zijn en krijg je spijt van je inzet. Ook kan er tijdens een wedstrijd plotseling situaties voordoen waarbij bijvoorbeeld twee rode kaarten het wedstrijdbeeld beïnvloeden. Ondanks de voorsprong en een kleine overwinning kan de keuze om te laten uitbetalen toch als goed worden beschouwd in plaats van de weddenschap volledig verloren te laten gaan. Op deze manier kun je het risico van verlies minimaliseren en je geld investeren in een nieuwe weddenschap.

Sommige wedkantoren hebben ook een vorm van automatische Cash out functie geïntroduceerd. In het kort betekent dit dat een speler die tevreden is met een bepaald bedrag aan terugbetaling, de weddenschap automatisch laat sluiten.

Hoe wordt de sluitingswaarde berekend?

De wedkantoren gebruiken de huidige winkansen in de berekening samen met de winkansen die je kreeg toen je jouw weddenschap plaatste. Je hebt een team 2.50 keer laten winnen met een inzet van 100 euro voor de wedstrijd. Nu met nog tien minuten te spelen, leidt het team met 1-0 en is de winkans 1.15, dus kun je met de formule 250 / 1.15 (mogelijk te winnen bedrag gedeeld door de nieuwe winkans) = 217 euro winnen. Dit is een “eerlijke” slotuitbetaling. Je moet echter altijd in gedachten houden dat de gokbedrijven een kleine commissie van normaal tot 5 procent rekenen op een uitbetaling. Met andere woorden, je zal nooit het hele bedrag krijgen dat je eigenlijk zou moeten.

Samenvatting

Cash Out maakt het mogelijk om weddenschappen te sluiten voor of tijdens de wedstrijd en een directe uitbetaling te krijgen zonder dat de wedstrijd is voltooid. Cash Out is een instrument dat resulteert in een lagere variantie in je spellen, maar niet tegen elke prijs aangezien de kansspelbedrijven een kleine vergoeding vragen voor de methode.