Bankroll Management

Om een consistente winstgevende speler te zijn op de lange termijn is het van groot belang om je bankroll in de gate te houden. Samen met het zoeken naar goede investeringen is bankroll management namelijk het allerbelangrijkste element voor een succesvole speler. Sterker nog, je kan nog zo’n goede speler zijn, zonder bankroll management zal je vroeg of laat je geld verliezen. Een paar belangrijke punten om rekening mee te houden met betrekking tot Bankroll Management zullen we hieronder behandelen.

Bankroll strategie

Om op lange termijn een winstgevende speler te zijn, gelden er een paar vuistregels. Allereerst is het verstandig om nooit meer dan 5% van je totale bankroll in 1 keer te investeren. Dit verlaagt de kans dat je je bankroll zult verliezen als het geluk even niet aan je zijde is. Als je speeltegoed dus 1000 euro bedraagt, is het aan te raden niet meer dan 50 euro per keer te investeren. Belangrijk is op te merken dat dit gaat om een maximum inzet, het gemiddelde dient dus een stuk lager te liggen! Denk bij dit voorbeeld bijvoorbeeld aan 20 euro inzet, ofwel 2% van de totale bankroll.

Het verschil tussen een verliesgevende speler en een goede speler is dat deze vuistregels altijd worden gevolgd. Een succesvolle speler laat dus niet zijn of haar emotie de inzet bepalen, en speelt ten alle tijden verantwoord, zowel in goede als in slechte tijden. Indien je als speler zowel na winst als verlies binnen je bankroll management blijft spelen, ben je al een eind op weg om een winstgevende speler te kunnen worden.

De waarschijnlijkheid dat je als speler al je weddenschappen wint, is praktisch 0. De term variantie wordt vaak gebruikt in deze context, wat in het kort betekent dat hoe goed een investering ook lijkt, er nog steeds een risico bestaat dat je je inleg zal verliezen. Het kan zelfs een langere tijd duren, denk aan meerdere weken, voordat de negatieve spiraal wordt doorbroken. Dit is gebruikelijk en niets om je echt druk over te maken, zolang je speelt met geld wat je kunt verliezen en de hierboven besproken vuistregels aanhoudt. Discipline is in deze gevallen dus absoluut cruciaal om op langere termijn winstegvend te kunnen spelen. Zie wedden dus als een marathon in plaats van een 100-meter race.

Samenvatting

Gebruik Bankroll Management samen met discipline om een winstgevende speler te worden op de lange termijn.
Zet nooit meer dan 5 procent van uw totale bankroll in per game.
De meerderheid van je weddenschappen moeten maximaal 2-3% van je bankroll zijn.
Hou je ten allen tijden aan deze vuistregels, hoe goed een game ook lijkt. Tevens is het aan te raden je resultaten goed bij te houden, om een beter overzicht te krijgen van welke gamesje het meeste verstand hebt.